Renate Jewellery

Renates smykker har sitt opphav i interessen for tidløs design, natur og håndverkstradisjon.

Smykkene er vakre, elegante, tidløs og klassiske i sitt uttrykk, men samtidig har de en umiskjennelig egenart.

Renate kombinerer edle metaller, ekte stener, perler og diamanter og er veldig opptatt av struktur og overflate. Disse kombinasjonene gir smykkene et unikt uttrykk.

“jeg ønsker at mine smykker skal bekrefte og om mulig, forsterke identitet”

Trangen til å pynte seg er like gammel som mennesket selv, og pryd og pyntegjenstander ble produsert allerede i oldtiden. Et av de mest framtredende yrker i oldtidens historie er gullsmeden. 

Kunstverkene som de eldste gullsmeder produserte står meget høyt kunstnerisk sett. Ja, det er som en kan bli mer enn imponert når man ser de delikate smykkene de lagde med sine enkle, primitive redskaper. 

I antikkens tid med sterk tro på åndenes makt over menneskene, mente man at forskjellige kunstfigurer virket som amuletter, og således beskyttet mot onde ånder. Etter den tidens oppfatning var gullsmedens gude-figurer nødvendige og betryggende for mennesker. 

Previous
Next

Renate er opptatt av at smykkene skal bety noe for de som bærer dem, at de styrker identitetsfølelse og gir mening. Ordene identitet, skjønnhet og velvære har alltid betydd mye for henne når hun sitter med kvesset blyant og skisseblokk.

Gullsmeden designer og produserer smykker med et tydelig språk, hun kombinerer tidens trender med tydelige budskap og nostalgi, “Catch” er et godt og vakkert eksempel på dette, trendy anheng inspirert av “fiskesluker”, Renate minnes tilbake til den tiden hun lå i fjæresteinene, pusset på fars sluker, gnikket og gnei til de ble blanke og fine, man kan også lete langt tilbake for å få inspirasjon.   

Renate er ikke spesielt fotballinteressert, men hun er imponert og lar seg begeistre over hva Kristiansunds stolthet KBK har utrettet på noen få år, og også latt seg imponere over supporterklubben UGLAN´s innsats som den tolvte mann, det har resultert i en flott kolleksjon “UGLAN” for dame og herre. 

Gerilja-nål har hun også lagd, inspirert av kvinner med “bein i nesa”  har man trua nok, da får man det til sier Renate med klar henvisning til Bunadsgeriljan`s imponerende kamp mot nedleggelse av fødeavdelinger. 

Trygg handel

Håndverk

Tidløst design

Eget verksted