Pusse sølv-bestikk

Kun få dager til  yngstemanns konfirmasjon, så oppdager du at sølvtøyet ikke er pent. Det er lang tid siden du brukte det, du finner frem telefonen, googler følgende: «hvordan pusse sølvbestikk effektivt» med det resultat at nettleseren fylles med «kjerringråd». 

Vårt råd er, kjøp pussemidler hos den nærmeste gullsmed, de vet hva som skal brukes, de vet hva som ikke skader det dyrebare bestikket.
Det finnes ingen quickfiks, her finner du tips og råd fra oss, og for de som er spesielt interessert, les gjerne denne artikkel. 

Kan sølvbestikk vaskes i oppvaskmaskin

Alt sølvbestikk kan vaskes i oppvaskmaskin. Det beste resultatet får du hvis du setter sølvbestikket i et eller flere kammer for seg selv. Bestikkskuff øverst i oppvaskmaskin er det som absolutt behandler bestikket penest. Jo oftere du bruker ditt sølvbestikk jo mindre vedlikehold trenger det. 

Kan sølvkniver slipes?

Det går fint å skarpe opp sølvkniver når du føler knivene begynner å bli sløve etter et langt liv. Det kan også byttes til nye knivblader. Hvordan oppbevarer jeg sølvbestikk?

Hyppig bruk av ditt sølvbestikk gir mindre vedlikehold og et mer personlig preg. Ønsker du allikevel å legge det bort for en periode så anbefaler vi å bruke oppbevaringsposer som du får kjøpt hos oss.

Kan man få gammelt sølvbestikk pusset opp?

Det er fullt mulig å pusse opp alt av gammelt sølvtøy. Send oss en mail og vi vil gi det et prisoverslag. post@gullsmedunhjem.no

Hvordan pusse sølvbestikk?

Bruker du sølvbestikket ditt ofte trenger det mindre vedlikehold og får en fin patina. Føler du allikevel at det trenger en overhaling er det flere måter du kan pusse ditt sølvbestikk på: 

Sølvbad: Dypp bestikket ned i badet i noen sekunder og vips så er anløpningen borte. NB: denne kan ikke brukes til oksidert sølv da den også vil fjerne oksiden. 

Sølvskum: Bruk varmt vann på svampen, ta på litt foam og gni det på bestikkdelen, la det virke litt, vask av med varmt vann og Zalo.

Ønsker du at bestikket skal skinne, nesten som nytt, tar vi gjerne oppussingen for deg, send oss gjerne en forespørsel på post@gullsmedunhjem.no

Hvilke pussemidler egner seg for sølvbestikk?

Det er mange pussemiddler på markedet som egner seg for sølvbestikk. For å unngå at du skader bestikket ditt så anbefaler vi at du ikke følger alle “kjerringråd” som finnes der ute, men kjøper du pussemidler fra oss, da kan du være sikker på at pussemidlet ikke skader bestikket.